vineri, 9 decembrie 2016

Homofobie versus rusofobie



Treaba asta cu legalizarea casatoriei intre homosexuali a luat o amploare foarte mare in ultima vreme. Am observat cum, pe rand, mai multe tari pe care le consideram civilizate au facut acest pas. 

La noi in tara insa, scopul real al acestei dezbateri a devenit unul strict politic (intern si extern)- in mod evident.
Personal, parerea mea este ca homosexualitatea este o boala psihica (intr-adevar minora) care nu afecteaza capacitatea individului de a isi desfasura orice activitate, insa ii afecteaza relationarea interpersonala unde are probleme clare de comportament. Studiile sunt impartite, asa ca pot accepta argumentele celor care sunt in dezacord cu mine.

Cred ca depresia si problemele pentru care acestia simt nevoia de a merge la psiholog, reprezinta cauza si nu efectul unei vieti in care s-au simtit neintegrati. Pur si simplu problemele psihice includ in pachet si orientarea sexuala diferita fata de oamenii normali.

Nu ma deranjeaza atat de mult acest lucru, decat in momentul in care e evident ca acestia incearca sa atraga atentia pe strazi, prin comportament, haine, gesturi. Daca vezi ca un om straight se comporta ciudat, il consideri ciudat. Daca e gay, trebuie tolerat pentru ca e gay, deci are o problema? Nu stiu. Nu ma deranjeaza atat timp cat fac ce vor la ei acasa, atat timp cat nu deranjeaza pe nimeni, chiar si casatoriti fiind.

Acum, sa ne intoarcem la titlu. De ce ii uram pe rusi ar trebui sa stie fiecare roman, insa din pacate aparatul de dezimformare al serviciilor rusesti functioneaza destul de bine in aceasta parte a lumii, asa ca suntem contrazisi destul de des cu zicala “poate e mai bine daca suntem cu rusii”. Noi cu ei poate, ei cu noi niciodata. Voi scrie un articol la un moment dat despre acest subiect.

E evident ca acest subiect controversat al casatoriei dintre homosexuali, este in favoarea PSD-ului si a lui Putin. Nu stim daca PSD-ul joaca pentru Putin, eu ii banuiesc de prostie prea mare chiar si pentru asta. Stim deja ca Putin incearca sa dezbine Europa prin extremism, xenofobie, rasism.

Stie cineva cum a aparut dezbaterea despre schimbarea Constitutiei si strangerea aceea de semnaturi? Ca au venit aia din Belgia, ma rog, nu stim daca nu au fost trimisi. Probabil Coalitia pentru 
Familie a jucat pentru Putin, care a stiut sa speculeze faptul ca romanii de rand ca si mine sunt impotriva imaginilor cu barbati care se tin de mana pe strada sau femei care se ling pe banci in parc. PSD a luat acest aspect ca pe un avantaj si a decis sa propuna acel referendum, pe care s-au temut totusi sa il supuna la vot la urmatoarele alegeri. Cu toate astea, rivalii lor la fel de prosti de la PNL nu stiu ce sa faca. Daca se pronunta impotriva referendumului sau pro-casatoriilor intre gay, pierd o parte din prostime care voteaza cu ei.

Va dati seama ce impact ar avea in UE/lume, faptul ca romanii se dovedesc a fi un popor xenofob?

Intr-o lume normala, mi s-ar parea corect acest referendum si mi-as exprima opinia impotriva casatoriilor intre aceleasi sexe. Insa stiind ca aceasta nu este decat o arma a rusilor de a ne destrama si a semana ura intre noi, probabil in cazul unui referendum voi vota, ca de fiecare data, cu raul cel mai mic. Pentru ca binili e relativ oricum si cineva tot trebuie sa invinga. Dar nu Putin!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu